محققان ژاپنی برای اولین بار موفق شدند با کمک دوربینهای فوق حساس تصاویری را از درخشش انسان و نور ضعیفی که از سلولهای بدن ساطع می شوند به ثبت برسانند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  به نقل از گاردین  ،   تصاویر به دست آمده از دوربینهای فوق حساس نشان می دهند که بدن انسان میزان محدودی نور را از خود منتشر می کند که به دلیل کوچک بودن این نور چشم انسان قادر به مشاهده آن نیست.

محققان ژاپنی برای اولین بار موفق به ثبت تابش زیستی در انسان شده و تصاویری از انسان را در حال درخشیدن در تاریکی به ثبت رساندند. از گذشته دانشمندان آگاه بودند که موجودات زنده می توانند به واسطه فرایندهای شیمیایی میزان محدودی نور از خود ساطع کنند اما این اولین باری است که تابش نور توسط بدن انسان به ثبت رسیده است.

تصاویر درخشش انسان توسط دوربین فوق حساس و طی چند روز متوالی تصویربرداری به ثبت رسیده اند. نتایج این تصاویر نشان می دهد میزان نوری که طی یک دوره ?? ساعته از بدن انسان منتشر می شود در اواخر عصر در بیشترین سطح بوده و در شب هنگام به پایین ترین سطح خود می رسد. در عین حال درخشانترین نقاط بدن را گونه ها، پیشانی و گردن تشکیل می دهند. با این وجود این نقاط در برابر دوربینهای حرارتی خصوصیتی متفاوت از خود بروز داده و نوری را به وجود نیاوردند.

به گفته دانشمندان نور بدن انسان نسبت به آنچه چشمهای انسان قدرت مشاهده آن را دارند هزاران بار ضعیفتر است به همین دلیل در چنین سطح پایینی ارائه هرگونه توجیه و توضیحی که این پدیده را به تکامل ارتباط دهد کارایی نخواهد داشت.

تابش زیستی یکی از آثار جانبی عکس العملهای متابولیکی در تمامی جانداران به شمار رفته و نتیجه واکنش قوی رادیکالهای آزاد که طی فرایند تنفس سلولی پروتئینها و لیپیدها به وجود می آیند، اعلام شده است.

تابش زیستی در انسان برای سالها مورد ظن و مطالعه دانشمندان قرار داشته است و تا کنون هیچ دوربینی توانایی ثبت چنین نور ضعیفی را نداشته است.